Home » .: Promovare Turistică :., Meșteri populari, Obiceiuri, tradiții și meșteșuguri, Promovare Turistică
, , ,

Păstrătorii tradițiilor în Ținutul Neamțului

5 June 2020 1 Comentariu

Prin ce se identifică un loc, un teritoriu, un județ?

Un prim răspuns ar fi că locurile se identifică prin frumusețile naturale, prin pitorescul lor, apoi cu siguranță un județ înseamnă istoria sa, cultura și toată bogăția sa etnografică păstrată și transmisă generații la rând.

Prin păstrătorii de tradiții și obiceiuri ale locurilor, prin produsele de mare valoare și prin diversitatea meșteșugurilor practicate, Asociația Nemțeanca are un rol important sub aspectul artei populare autentice din Neamț.

Înființată în anul 2001, asociația valorifică meșteșugurile variate (ţesut, cusături, sculpturi în lemn, cojocărit, etc.) și tradițiile din Neamț, păstrând totodată viu simțul creator și îmbunătățind permanent valoarea artistică şi documentară.

Galerie foto:

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

1 Comentariu »

  • Victor Tofan a spus:

    Pastrarea valorlor etnografice, a obiceiurilor si traditiilor populare, reprezinta propria istorie a locului respectiv, a locuitorilor acelei zone. Consider ca este o datorie morala a fiecarui cetatean din zona, sa participe si/sau sa ajute, dupa posibilitati, la faurirea propriei istorii locale. Acest lucru se poate realiza, cu putina bunavointa, daruire si atitudine participativa. Acest punct de vedere exprima si gradul de intelegere, cultura si educatie personala. In antiteza cu aceste principii, subsemnatul m-am straduit si ma lupt in continuare pentru finalizarea muzeului de etnografie din Comuna Tazlau, Judetul Neamt. Eforturile pentru realizarea accestui obiectiv, pana in prezent, au fost deosebit de mari, si doar prin autofinantare am reusit sa facem un anumit progres. Principiile de mai sus au functionat mai putin, iata de ce, valoarea obiectivului, ce se va finaliza, speran cat de curand, va fi mult mai mare, pentru ca, ne luptam sa dam comunitatii aceasta sinteza etnografica, practic o istorie a locuitorilor acestui loc, care poarta si o amprenta istorica mai veche, localitatea detine si o manastire construita de catre domnitorul Stefan Cel Mare, in anul 1497.
    Toti cei care pot veni in sprijinul nostru, vor fi bine primiti si vor fi trecuti in cartea fondatorilor acestui muzeu si ne pot contacta la tel: 0753-213.752; e-mail: [email protected]. Toti cei care doresc sa ne viziteze, sunt bineveniti.
    Victor Tofan, rezident, Com. Tazlau, Judetul Neamt, Str. Stefan Cel Mare nr. 91A, cod: 617.460

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.