Home » .: Promovare Turistică :., Agrement, Biserici, Legendele Ceahlăului, Mănăstiri, Obiective turistice, Parcul Național Ceahlău, Parcuri și rezervații, Promovare Turistică, Schituri
, , ,

Spectacol de lumină, sus pe Ceahlău, printre nori!

11 February 2021 0 Comentarii

Sursă foto, Iulian Radu:

Un apus și un răsărit, contemplate din vârful muntelui, sunt vindecătoare, încântă privirea și oferă bucurie călătorului.

Sursă foto, Alex Jitaru:

Pe Ceahlău, muntele magic, muntele sfânt al românilor, fiecare loc de taină ascunde o legendă, fiecare imagine spune o poveste!

Dochia și Traian, Legenda Stănilelor, Panaghia, Piatra Lăcrimată, Turnul lui Butu și Ana, Legenda Detunatelor din Ceahlău, Legenda Polițelor cu Crini, a Pietrei Ciobanului sau a Vârfului Toaca, dar și multe altele sunt impresionate blocuri de piatră, culmi muntoase și stânci răzlețe învăluite în mister, atât prin denumirile lor cât și prin semnificațiile păstrate din timpuri stăvechi, pe care ai ocazia să le descoperi.

 Cu o istorie de peste 100 de ani, Cabana Dochia, aflată la 1750 m altitudine, este prima cabană turistică construită la mare înălțime în Carpaţii Răsăriteni. Construită pentru prima dată în anul 1904, unele surse atestă că anul 1908 ar fi anul începuturilor cabanei, aceasta a fost extinsă în repetate rânduri, iar capacitatea de cazare s-a mărit treptat. Detalii despre istoria cabanei găsiți: https://www.viziteazaneamt.ro/2019/03/26/sus-mai-aproape-de-cercabana-dochia-partea-a-ii-a/

 

 

Intrată într-un amplu proces de modernizare încă din vara anului 2013, Cabana Dochia a oferă turiștilor camere cu două, patru, șapte, 14 și 17 locuri, având o capacitate totală de găzduire de 100 de locuri pe timp de vară și 70 de locuri iarna. Prețurile pentru cazare încep de la 40 de lei/persoană pentru o noapte.

 

Sursă foto, Cabana Dochia

Sursă foto, Alex Jitaru:

Imagini live: https://cabana-dochia.ro/webcam-live/

Rezervări și alte informații: https://www.facebook.com/DochiaCeahlau

 

 

În curând, va fi deschisă pentru turiști și Cabana Fântânele!

 

 

Sursă foto Cabana Fântânele: 

Sursă foto: Iulian Radu

 

Cu un aspect de fortăreață naturală, cu numeroase obiective și atracții pentru turiști, Ceahlăul este deopotrivă muntele păstoritului și al rugăciunii, dovadă fiind mănăstirile și schiturile care pot fi vizitate de cei dornici să descopere motivele care fac, din acest munte, unul atât de special.

 

https://www.viziteazaneamt.ro/2011/08/21/lacasuri-de-cult-de-pe-muntele-ceahlau/

Schitul Sf Antonie pe traseul Bicazul Ardelean – Curmatura Stanile – Cabana Dochia

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.