Home » .: Promovare Turistică :., Obiective turistice, Promovare Turistică
,

Satul Sabasa, loc de poveste în Neamț

11 June 2021 0 Comentarii

Neamțul are multe zone care cuceresc pe loc inimile vizitatorilor! Așa este și Sabasa, un sat pitoresc din comuna Borca care, deși nu este foarte cunoscut turiștilor, are peisaje de vis, oameni deosebiți și locuri pline de istorie și tradiții.

Galerie foto:

Locurile din Borca au rămas înscrise în literatură, inspirând pe marii scriitori: Dimitrie Cantemir, Alexandru Vlahuță, Gala Galaction, Calistrat Hogaș, Mihail Sadoveanu. Dacă ajungi aici, mergi pe urmele Vitoriei Lipan, eroina romanului sadovenian „Baltagul”, cea care a pornit pe urmele soțul omorât de doi baci. Astfel, drumul spre culmea Stânișoarei este încărcat de povești, istorie și tradiții, iar crucea ruginită marchează locul unde a fost lovit Nichifor Lipan cu baltagul.

Aici te bucuri din plin de liniștea naturii, de pădurile umbroase, de apele cristaline, dar și de oamenii demni și gospodari care își păstrează obiceiurile și tradițiile, primitori cu vizitatorii și dornici să împărtășească poveștile și farmecul locurilor.

Galerie foto:

Sursă imagini foto-video: https://www.facebook.com/Sabasa-429740043878481

Imagini video cu satul Sabasa găsiți aici:

https://www.facebook.com/Sabasa-429740043878481/videos/?ref=page_internal

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.