Home » .: Promovare Turistică :., Evenimente, Obiceiuri, tradiții și meșteșuguri, Obiective turistice, Parcul Natural Vânători Neamț, Promovare Turistică
,

VOTĂM Ținutul Zimbrului din Neamț!

22 January 2024 0 Comentarii

Susținem împreună ecoturismul din Neamț cu un VOT!

Pe 11 martie 2022, Ținutul Zimbrului din Neamț a dus turismul românesc pe podium, la cel mai înalt nivel, obținând primul loc în lume, în Top 100 Destinații Sustenabile, la categoria votul publicului.

Astfel, publicul, comunitatea, prin implicarea sa, a făcut diferența, iar județul Neamț, prin această destinație ecoturistică, Ținutul Zimbrului sau Bison Land, model unic de bune practici pentru conservarea și promovarea valorilor locale, a obținut atunci o recunoaștere mondială pentru România.

Istoria se poate repeta și anul acesta, dacă rămânem la fel de uniți. Până pe 29 ianuarie putem vota, completând formularul: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeuqBAxnnEj82bpE6Qy38k9cTS0s9ye6krHk2Phuv21gMhuTQ/viewform?fbclid=IwAR2hOi74yQrtH8kCnNpajKTvP8OHYbmtcV3T1Q8miShTvlMPf9XIaRb8eU8

Destinația ecoturistică a fost certificată de ANT în anul 2016, iar din anul 2017 a fost inclusă în Top 100 Destinații Sustenabile la nivel Mondial, fiind singura destinație din România în acest clasament realizat de specialiști în turism de la nivel internațional. În anul 2018 și 2019 destinația a fost inclusă în lista scurtă a destinațiilor sustenabile în ceea ce privește natura și viața sălbatică. În anul 2022, s-a clasat pe locul I în lume la categoria Votul publicului:

O recunoaștere mondială vine de la Neamț

Anul trecut, Ținutul Zimbrului din NEAMȚ a fost nominalizat pentru titlul „Destinația Anului 2023”.

Ținutul Zimbrului din NEAMȚ poate fi „Destinația Anului 2023”. VOTEAZĂ ȘI TU!

Evenimentul Destinația Anului 2023 a fost organizat de Clubul Destinația Anului cu misiunea de a susține destinațiile turistice din România în efortul lor de afirmare ca branduri puternice în industria turistică.

De asemenea, Peisajul cultural- monahal din Vânători- Neamț a fost inclus în anul 2021 pe lista indicativă a patrimoniului UNESCO, ca un prim sit mixt din România:

Athosul României este la Neamț!

Ținutul Zimbrului sau Bison Land (România) este destinația de ecoturism a județului Neamț care se suprapune peste microregiunea Romsilva – Parcul Natural Vânători-Neamț, orașul Târgu-Neamț, comunele Agapia, Bălțătești, Crăcăoani, Vânători-Neamț, fiind și singura destinație din țară, aflată, din anul 2017, în Top 100 Destinații Sustenabile la nivel Mondial. Succesul înregistrat este unul care are în spate o serie întreagă de bune practici de conservare și promovare a valorilor și o comunitate întreagă implicată în dezvoltarea ecoturismului nemțean. Drumul nu a fost unul scurt și nici unul ușor. Sunt deja opt ani, de când s-a format Asociația Ținutul Zimbrului și 12 ani, de când primii zimbri au fost eliberați în pădurile nemțene.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.