„Sărbătoarea păstrăvului în Țara Ceahlăului” la a III-a ediție
19-20 iulie, două zile pline de voie bună, muzică, tradiții, gusturi autentice și activități pentru toate vârstele, în Bicaz, în parcul Casei de Cultură a orașului
Festivalul aduce pentru turiști și localnici bucuria preparatelor din păstrăv, așa cum o arată și numele evenimentului, a bucatelor locale servite într-un cadru natural deosebit și multă voie bună pe acorduri muzicale potrivite pentru specificul manifestării.
„Sărbătoarea păstrăvului în Țara Ceahlăului” îți dă ocazia să te relaxezi, să admiri natura de la poalele muntelui sfânt și să descoperi Neamțul în bucate.
PROGRAMUL FESTIVALULUI
Sâmbătă, 19 iulie
11:30 – Cuvânt de deschidere
12:00 – 19:00 – Muzică DJ + program artistic cu artiști locali
Activități și ateliere pentru copii
Expoziție cu vânzare: artizanat & mâncăruri tradiționale
Gală a produselor și activităților oferite de participanți
19:00 – 21:00 – Spectacol artistic: „The Strangers”
21:00 – 22:00 – Muzică DJ
22:00 – Încheierea primei zile
Duminică, 20 iulie
12:00 – 19:00 – Muzică DJ + program artistic
Atelier de pictură pentru copii
Expoziție cu vânzare: artizanat & mâncăruri tradiționale
Gală a produselor și activităților
19:00 – 21:00 – Spectacol artistic: „The Strangers”
21:00 – 22:00 – Muzică DJ
22:00 – Încheierea festivalului
Evenimentul este o ocazie bună să pornești la drum, să te lași cuprins, cucerit de frumusețea ținutului de la poalele Masivului Ceahlău, care se întinde pe malurile Bistriței, acolo unde se află barajul, colosul de piatră, cu o înălțime de 127 metri, care a domolit apele Bistriței, una din cele mai mari realizări inginerești din România finalizată în anul 1960, dând naștere Lacului Izvorul Muntelui, cel mai mare lac antropic amenajat pe râurile interioare din România. Aici poți să te bucuri de agrement și experiențe minunate cu familia și cei dragi: plimbări cu barca, vaporaşul, șalupa, hidrobicicleta, Stand-Up-Paddling (SUP) sau competiții de caiace și canoe.
În apropiere, din localitatea Izvoru Muntelui, turiștii au posibilitatea să urce pe Muntele Ceahlău, considerat al doilea munte sfânt al creştinătăţii, după Muntele Athos, pe trei trasee: Curmătura Lutul Roşu, Poiana Maicilor – Clăile lui Miron şi Jgheabul cu Hotaru. Pe platoul masivului, turiștii se pot odihni la Cabana Dochia și pot admira peisajele de pe Vf. Toaca.
Aflată la numai o jumătate de oră distanță de orașul Bicaz, unde se desfășoară evenimentul, Stațiunea Durău, o altă poartă de ascensiune către înalțimile masivului Ceahlău, este o oază răcoroasă vara și loc de distracție și agrement pe tot parcursul anului.
Masivul Ceahlău este o atracție bine cunoscută turiștilor în ultimii ani pentru frumusețea sa, cu pădurile sale adânci, cu jnepenişuri, pajişti alpine, hornuri, jgheaburi, brâne și multe altele, ca într-un mare și impresionant muzeu în aer liber. Supranumit Olimpul Moldovei, Ceahlăul este „muntele sfânt la dacilor” și „muntele rugăciunii”, cu exponate unice și legendare.
Alt obiectiv intens promovat prin fotografiile turiștilor pe rețelele de socializare, sunt cele 500 de trepte ale renumitei scări către Vf. Toaca din masivul Ceahlău.
Tot din orașul Bicaz se pot face excursii spre Cheile Bicazului și stațiunea Lacul Roșu. 18 trasee turistice montane străbat Cheile Bicazului, frumusețea brută și neîmblânzită a Carpaților Orientali, o atracție a naturii cu peisaje unice, de interes nu numai pentru turiștii din țară și de peste hotare, ci și pentru pasionații de alpinism.
În apropiere, poți descoperi „Ținutul de la Poalele Hășmașului”, una dintre cele mai frumoase zone turistice din țară, unică pentru peisajele sale spectaculoase. Valea Bicăjelului și Satul Trei Fântâni pot fi în viitor o importantă zonă turistică, datorită apropierii de Cheile Bicazului mult căutate de turiști și a celorlalte puncte de interes din zonă: Cheile Bicăjelului, Rezervația Cheile Șugăului, Peștera Multicelu, traseul Via Ferrata Astragalus.
O plimbare din Bicaz, pe malul Lacului Izvorul Muntelui, până în Poiana Teiului, îți dezvăluie frumusețea satelor Potoci, Ruginești, Izvorul Alb, Ruginești, Buhalnița, Grozăvești, Chirițeni, răsfirate pe malul Lacului Izvorul Muntelui, dar și a celor care se întind pe traseul către Cheile Bicazului: Tașca, Neagra, Bicazu Ardelean și Bicaz-Chei, unde se află și frumosul sat de munte Bârnadu.
Orașul Bicaz și împrejurimile sale a fost propunerea noastră pentru competiția Destinația Anului 2025 la categoria Tărâmuri fermecate.
Te așteptăm la „Sărbătoarea păstrăvului în Țara Ceahlăului” să descoperi Neamțul în bucate și să savurezi o zonă minunată de interes turistic și agrement, cu atracții naturale, peisaje de vis!
Scrie raspunsul tau!