Home » Agrement, Alte Articole
, , ,

Peisaje de toamnă în Cheile Bicazului

14 October 2016 0 Comentarii

peisaje-toamna-cheile-bicazului

A venit toamna iar coloritul pestriț al naturii formează peisaje de toamnă splendide care ne îmbie la drum mai mult ca niciodată. Este nevoie de o mică evadare din cotidian pentru a simți cu adevărat magia și farmecul acestui anotimp.  Pentru aceasta, vă recomandăm cu mare căldură să faceți o excursie într-una dintre cele mai frumoase zone ale României: Cheile Bicazului.

Situate în Carpații Orientali (în partea centrală a Munților Hășmaș) și făcând legatura între Moldova și Transilvania, Cheile Bicazului sunt capodopera râului Bicaz și a afluenților săi care au creat de-a lungul timpului un canion în munți, formând  pereți stâncoși ce adăpostesc peșteri și avene spectaculoase. Drumul în serpentine care traversează Cheile Bicazului pleacă din satul Bicazul Ardelean și se termină la intrarea în stațiunea Lacul Roșu, fiind străbătut  de  formațiuni stâncoase impresionante , cum ar fi: Piatra Altarului – 1120 m, Piatra Pinteștilor – 847 m, Piatra Arșiței – 835 m, Piatra Surducului, Poarta de Piatra și Polițele Bardosului.

Peisaje de Toamnă în Cheile Bicazului, județul Neamț

Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului
Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului
Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului
Cheile Bicazului Cheile Bicazului

Acum, adevăratele atracții ale acestui monument al naturii sunt pereții de calcar printre care se strecoară drumul și impresionantele peisaje de toamnă care au pus stăpânire pe intreaga zonă. Apa curge zgomotoasă printre stânci, iar copacii iși scutură frunzele obosite una cate una formând  covorul arămiu specific acestui anotimp. Și în acest an frumusețea unică din Cheile Bicazului ne face să ne simțim infimi în fața mareției naturii.

Odată ajunși în Cheile Bicazului nu trebuie să plecați fără să faceți o plimbare în cătunul Bicăjel, un cătun pitoresc  de munte unde casele sunt adevarate bijuterii tradiționale construite după arhitectura specifică satelor de munte. Aici, priveliștea este asemenea unui tablou în care pictorul încearcă să surprindă totul în compoziție, de la soarele cald și blând al toamnei, pajiștile pline de brândușe mov pe care pasc liniștite animalele, până la copacii multicolori și căsuțele din lemn acoperite cu șindrilă.

O excursie în Cheile Bicazului reprezintă ocazia perfectă pentru a vă bucura de frumusețea  tomnatică a acestor locuri care abia așteaptă să fie vizitate, cu peisaje spectaculoase și relaxare cât cuprinde, departe de orice grijă. În zona Bicăjel sunt numeroase pensiuni deosebit de frumoase construite din lemn și piatră, moderne sau tradiționale ce oferă turiștilor cazare și o diversitate de mâncăruri tradiționale.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.